VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Monday, 9 December 2013

Orang Tanya Aku.. DAP Tak Tolong Mangsa Banjir Ka? DAP Rasis Sebab Mangsa Majoriti Melayu..


Bantuan berupa keperluan harian diagihkan Pemuda DAP Kebangsaan bagi mengurangkan beban yang ditanggung mangsa banjir di Kuantan baru-baru ini.

Ketuanya, Teo Kok Seong berkata, bantuan kemanusiaan itu diagihkan bersama-sama ahli dan sukarelawan tanpa mengira fahaman politik, bangsa atau agama.

“Sudah tentu kami berasa dukacita atas bencana yang berlaku ini tapi berasa amat terharu menerima maklum balas positif mangsa banjir terhadap bantuan DAPSY.

“Ini sudah menjadi tanggungjawab kita membantu dan menunjukkan solidariti,” katanya yang juga Ahli Parlimen DAP Rasah.

Menurutnya, walaupun bantuan yang diagih itu dalam jumlah yang tidak terlalu besar, pihaknya amat berpuas hati dapat bersua muka menghulurkan bantuan kepada mangsa banjir.

“Sesetengah orang fikir kerajaan sahaja mampu bantu.

“Tidak kira apapun organisasi, siapapun anda, bagi kita, ini adalah satu tanggungjawab sosial yang perlu dilaksanakan,” katanya.

Antara pimpinan Pemuda DAP yang turut hadir ialah Setiausaha Organisasi Pemuda DAP, Lee Chin Chen yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Ketari dan ADUN Bilut, Chow Yui Hui yang juga Pengarah Hal Ehwal Varsiti Pemuda DAP. – Roketkini.com

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.