VOTE ONLINE PASCA PRU13:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Friday, 29 November 2013

Tonton Online Maharaja Lawak Mega 2013


Nantikan Live Streamingnya disini pada jam 10 malam ini !!

Pulau Pinang Umum Kenaikan Elaun Selapas Selangor



ELAUN semua Ahli Dewan Undanga Negeri (ADUN) Pulau Pinang akan ditambah menjadi RM6,000 berkuatkuasa 1 Januari depan.

Bukan Bela Kroni Tapi Bela Pertani

Anwar : Isu Bernas, Kerajaan BN utama kroni daripada bela petani


Kerajaan Umno-BN lebih mengutamakan kerakusan kroni mereka mengaut keuntungan dalam industri beras daripada memperjuangkan kepentingan para petani yang berpenat lelah membanting tulang.

Gambar Tuan Guru Nik Abdul Aziz Ziarah Lelaki Tertua di Dunia


Penglihatan masih lagi jelas, pendengaran pun sempurna. Giginya masih yang asal. Lebih aneh lagi mampu berjalan kaki berbatu-batu biar pun usianya mungkin tertua di dunia iaitu 160 tahun.

BN Selangor Sokong Kenaikan Gaji


Media2 Umno/BN dah mula meroyan dengan membandingkan gaji MB Selangor dengan PM Malaysia! Tapi kenapa tak nak pula media2 ini membandingkan dengan KM Sarawak yang jauh lebih tinggi berbanding dengan MB Selangor?

Thursday, 28 November 2013

Sawit dan Getah adalah Import komoditi negara terbesar.. Tapi harga skrap dan tandan tak naik pulak


Timbalan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Datuk Noriah Kasnon memaklumkan Dewan Rakyat bahawa import komoditi negara berjumlah RM33.03 bilion pada tahun 2013.

Aduan pada SPRM, Rasuah dipejabat agama pun boleh berlaku.....


Azizan Jaafar berkata, beliau telah membuat laporan itu bulan lepas selepas beliau mendakwa mendapati nilai bantuan yang berupa barangan yang diterimanya jauh lebih rendah daripada yang dinyatakan dalam arahan penghantaran.

Terbongkar! Punca Bil Elektrik Melambung

(Klik Image)

Kiriman Kamarul Mrkay

Belek punya belek bil elektrik baru la jumpa punca bil melambung... Tariff memang tak naik.. Sama saja dari dulu.. Tapi dia pusing kot lain... 

Respon Anwar Ibrahim: Kenaikan gaji MB, Exco dan Adun Selangor


"Saya beritahu MB kenaikan itu agak tinggi dan beliau perlu jelaskan kepada Pakatan Rakyat alasan ia dilakukan.

Negeri Selangor Lebih Kaya Dari Negara Malaysia


Orang BN dah start dah mainkan isu neh. Bukan aku nak wajarkan kenaikan gaji sesiapa pun tetapi just aku nak bagitau, sekurang2nya pemimpin2 di Selangor perform, buat kerja untuk bantu rakyat berbanding pemimpin2 negara kita.. meskipun ramai yang mengatakan bahawa kenaikan sampai 300% itu tidak perlu namun mereka tak rasa ralat sangat sebab tak babitkan pemimpin2 rasuah .. so mereka boleh terima lagi.

Soal jawab: Apa itu Bil TNB deposit tambahan?


Jawapan : Deposit tambahan ditentukan bilamana seseorang itu gunakan bil elektrik melebihi dari deposit yg ada. Peraturan TNB tetapkan jumlah deposit ialah katalah jumlah bil semasa RM200 maka deposit mesti RM400 (penggunaan semasa kali dengan 2) 

Tuhan Bayar Cash.. Tubuh Peragut Berkecai..

Dari info yang dihantar ke wechat:

Makluman: 27/11/2013 @ 12.30 tghri di tepi jalan Kg Temin, Sungai Siput, Perak, satu kejadian samun telah berlaku. Saspek 3 L Melayu telah menyamun 1 P Melayu yg baru selesai kutip duit amanah ikhtiar yg sdg memandu kereta proton saga BLM putih di mana saspek yg pandu kereta wira telah himpit kereta mangsa & berhenti. Suspek yang berparang telah samun & larikan kereta mangsa setelah mangsa berjaya keluar dari keretanya yg dirampas saspek. Kereta mangsa yg dilarikan saspek kemudian bertembung dgn sebuah lori di selekoh kubur Kg Temin mengakibatkan 1 saspek mati di tempat kejadian & 1 saspek lagi mati di hospital akibat cedera parah. 1 saspek lg menghilangkan diri dgn proton wira yg dinaiki. 

TUHAN bayar CASH dlm kejadian ini. Renungan bersama.

Psst: Maaf, kerana mengeluarkan gambar lelaki sebelum ini kerana itu adalah gambar yang turut disertakan oleh pengirim.. Siapa yang mempunyai maklumat yang lebih terperinci tentang kejadian ini, boleh berkongsi kepada kami.


Gambar sumber Oh! Media

Wednesday, 27 November 2013

Parah!!! Bekalan Elektrik Rakyat dipotong Gara-gara Tunggakan 1 Sen


Kiriman Sawadee Kap
"Kesian kawan kita ni..rumahnya dipotong eletrik kerana bayaran tertunggak 1 sen..TNB oh TNB..."

Pasangan Muda Malaysia di Sahkan dircerai Talak 3


Sebelum baca cerita di bawah baca cerita nie dulu.. Berita Tahun Lepas 
Artikel ini disiarkan pada : 2012/11/22

Pengantin budak

“Saya akan bertanggungjawab malah sudah bersedia untuk menjadi seorang suami yang baik,” kata Mohd Fahmi Alias, 19, yang berkahwin dengan Nor Fazira Saad, 13, di Masjid Kampung Padang Cina, di sini, pada 17 November lalu.

Kakitangan Hospital Seberang Jaya Bagi Layanan "Kejam" Terhadap Pesakitnya



Kiriman Mohd. Z.
"Member aku accident atas Jambatan Pulau Pinang time balik kerja petang tadi. Lebih malangnya setelah dirujuk ke HOSPITAL SEBERANG JAYA, pihak HOPITAL SEBERANG JAYA enggan mengeluarkan MC kepada member aku dan mengarahkan member aku ni pergi kerja macam biasa esok. Keengganan pihak HOSPITAL MENGELUARKAN MC membuatkan member aku ni sukar untuk menuntut insurans. JOM KITA TUNTUT PENJELASAN DARI PIHAK HOSPITAL SEBERANG JAYA TENTANG PROSUDER APA YG MEREKA PAKAI UNTUK KES MCM NI UTK TIDAK KELUARKAN MC

Tuesday, 26 November 2013

Gempar! Buaya Timbul di Laut Pulau Pinang



"Admin,laut penang ada boya..
Lokasi gmbaq dekat2 sg perai diantara jmbatan n BWCT Penang Port.."  -Mohd Asyraf

Monday, 25 November 2013

Rakyat Perlu Tahu! Kos Membiayai Kediaman Rasmi Perdana Menteri dan TPM Puluhan Juta Ringgit Malaysia



Kos kediaman sahaja mencecah berpuluh juta setahun. Ini pada tahun 2010. Sekarang dah 2013 berapa pula? Betulkah dakwaan ini?

PANAS!!!!!... Jika Tidak Laksana GST Negara Akan Bangkrap - kata Najib

Terang lagi bersuluh terbukti Malaysia dah kekurangan dana & duit. Rakyat yg jadi mangsanya masa kan rakyat dipaksa bayar cukai GST... 

Selain daripada kereta, tahukah rakyat bahawa untuk bawa masuk gula juga perlukan AP?


Selain daripada kereta, tahukah rakyat bahawa untuk bawa masuk gula juga perlukan AP?

Hala tuju skuad Harimau Malaya


Suka Duka Kehangatan Muktamar Pas Pusat 59

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.