VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Thursday, 12 December 2013

Bersiap Sedia ke Kuala Lumpur 1 Mei, Protes Harga Barang Naik

Cari aku dalam gambar nie?


Fokus protes harga barang naik 1 Mei, Mat Sabu respons isu Syiah

BERSEDIA untuk perhimpunan membantah kenaikan harga minyak serta barang di Kuala Lumpur pada 1 Mei tahun depan serentak dengan perayaan Hari Pekerja, kata Timbalan Presiden Pas Haji Mohamad Sabu.

Aktivis itu berkata, isu Syiah yang dikaitkan dengan dirinya itu hanya propaganda Kerajaan Pusat demi mengalih isu sebenar, iaitu kos sara hidup rakyat kian meningkat.

"Fokus pada perhimpunan 1 Mei, saya akan berbincang dengan NGO (badan bukan kerajaan).


"Isu Syiah bukan saja-saja timbul, Zahid pun tahu perhimpunan protes kenaikan harga minyak dan petrol akan berlaku," ujar Mohamad Sabu di Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang dekat George Town, pagi tadi.

Mohamad Sabu memberi respons selepas mengadakan pertemuan tertutup dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Permatang Pasir, Datuk Mohd. Salleh Man yang juga Pesuruhjaya Pas Pulau Pinang.

Mengulas mengenai tuduhan tidak langsung Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr.Ahmad Zaid Habis, Mohamad Sabu dalam satu kenyataan lain berkata, "Ya, saya kagum Khomeini, tapi bukan Syiah".

Pakaq

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.