VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Saturday, 27 July 2013

[Perlis] Makanan Dari Siam Ada DNA Babi Di Kesan


Haram dimakan-share pada semua
 
Apa itu Chikuwa?
Chikuwa (seasoned Fish Roll)

Filament Fish Sticks
 

Oleh : Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Perlis (JAIPs)

Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Perlis (JAIPs) telah mendapat maklumat dari pihak berkuasa di pintu masuk sempadan Malaysia- Thailand mengenai sampel makanan, kategori ikan dan hasilannya yang mengandungi Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi iaitu produk Chikuwa (seasoned Fish Roll) dan Filament Fish Sticks yang berjenama Pasific Food Processing (PFP). Orang ramai dinasihatkan agar berhati-hati dalam memilih produk makanan tersebut agar ianya mendapat pengesahan halal yang diiktiraf oleh JAKIM dan Jabatan Agama Islam Negeri (JAIN)

 AWAS!!!

Kalau orang dah biasa dengan negeri Perlis mesti dia akan mencari sejenis makanan yang famous di Perlis.. Selain ikan bakar, Laksa dan Makanan siam.. Tak kurang famous juga SteamBoat dan Lok Cheng.. Kedua-dua ini makanan berasakan seperti Filament Fish dan Chikuwa.. Jadi kalau nak makan tu hati-hati lah.. Kalau boleh elak kan.. sebab rata-rata makanan nie terus datang dari siam.. 

Lok Cheng


SteamBoat

Siapa pernah makan LokCheng atau SteamBoat Perlis?

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.