VOTE ONLINE PASCA PRU13:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Tuesday, 23 July 2013

Penang More Wanted (Rembau Most Wanted parody)

Rembau Most Wanted parody video featuring ex Raja Lawak contestants; Man Belon, Joe Aziz, Fendi Balas, Aepul Bakri, Caca D'Boss, Mienami, Arin & Idlan Ponpon now known as Kumpulan Pajak.

Ini adalah video parody semata. Tiada kaitan sama ada yang masih hidup atau pun yang telah mati.


Hangpa Suka Lagu Nie?


Lirik

Listen up yawww
Penang more wanted yawwww
Here we go

Dari selatan teruih sampai utara
Kita asyik dok sembang pasai bola
Coba hampa dengar mamu nak cerita
Kalau bergaduh tak dapat apa

Wariiii, mai masuk utara, duduk rembau buat apa
Sabit rumput, jaga lembu, jaga kerbau sawah bendang
Kerbau hilang bayar hutang
Mari pergi Bayan Lepas belah sini banyak kilang
Marka cantik hati senang hidup kita senang lenang
Bila tengah malam, mat salleh merata-rata
Kalau hang tak percaya, hang mai lah

Mai utara jaga-jaga, jangan nak mai suka-suka
Kalau ilmu tak cukup di dada, silap tempat silap padang
Bagai semut makan gula, jaga mulut nanti badan binasa
Tak puas hati kita jumpa, hang nak gaduh pasai apa
Otak loklak raplah jingga, tengok bola tengok saja
Bro, yang hang nak raplah pasai apa?

(Chorus)
Dari selatan teruih sampai utara
Kita asyik dok sembang pasai bola
Coba hampa dengar mamu nak cerita
Kalau bergaduh tak dapat apa

(pancor tang mana, paseboq tang mana, nasi dalca tang mana, nasi kandar sini sana)
yaaa mamu, ya mamu

I represent in my place, tempat kami lagi best
Setakat PD takdak apa mai lah try Padang Kota
Orang kita boleh kira mat salleh merata rata
Baguih juga depa ada, orang kita kaya raya

Waris masuk Penang, jangan cuba buat pailang
Manusia tinggal nama, harimau tinggalkan belang
Biar guna otak jangan sekali guna parang
Hang buat silap, kami datang tinggal serang
Hang buat baik, macam-macam kami hidang
Cakap biar berlapis, pagi petang siang malam
Seperti buah pelam rasa manis rasa masam
Cerita pasal bola, kami pun nak juga menang
Setahun sekali Piala Malaysia akan datang
Satu lawan satu jom kita masuk padang
Kalau ada rezeki insyaAllah kita menang
Kita menang
Kita menang!

(Chorus)

Batu Feringghi (where you at?)
Komtar (where you at?)
Balik Pulau (where you at?)
Anak Mami everywhere
 
PULAU PINANG


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.