VOTE ONLINE PASCA PRU13:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Sunday, 26 January 2014

Kesian Himpunan TURUN 2.0 Tidak Mendapat Sambutan Seperti Anjuran Perkasa/Umno

Himpunan geng umno di tempat yang samaAlhamdulilah himpunan hari ini berjalan lancar.. Tiada prvokasi, tiada pertumpahan darah..

‘Himpunan Turun 2.0’ pada hari ini 26hb Januari 2014 mulai jam 2.00 ptg di Tapak Parkir Sunway Business Centre, Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Himpunan yang bermula jam 2 petang ini bagi membantah kenaikan kos sara hidup, pengenalan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) selain menolak isu perkauman.

Ini isu ekonomi, kemiskinan rakyat dan membantah kenaikan harga barang. Tak ada kena mengena dengan isu perkauman.

Orang ramai pelbagai kaum hari ini berkumpul di Sunway Carnival Mall, Pulau Pinang bagi menyatakan bantahan terhadap kenaikan harga barang dan kos sara hidup.

Mereka membawa kain rentang dan melaungkan slogan menentang cukai barangan dan perkhidmatan (GST), menuntut harga penurunan harga barangan keperluan asas serta mengejek kenyataan kangkung perdana menteri.

“Kangkung turun” antara laungan yang kedengaran dalam perhimpunan itu.

Selain kangkung, pelbagai sayur-sayuran turut dikandar ke perhimpunan itu, sekali gus menjadikannya penuh warna warni.

Wakil rakyat pembangkang Lee Khai Loon yang terkenal dengan flash mob kangkungnya sebelum ini turut kelihatan, selain Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramzli exco Pulau Pinang Dr Afif Bahardin, Chegu Bard dan Ketua Koordinator Jingga 13 Fariz Musa.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.