VOTE ONLINE PASCA PRU13:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Wednesday, 21 August 2013

[Video] Kedai Makan di Malaysia Upah Pegawai Keselamatan.. Malaysia kan Aman..

Gambar Hiasan

Sekali lagi MALAYSIA masuk laporan berita antarabangsa!

Dan seperti dulu juga, bukan masuk berita antarabangsa sebab berita yang elok!

Kali ni masuk BBC sebab KADAR JENAYAH yang membimbangkan keselamatan rakyat tempatan di negara kita.

Kalau sampai pemilik Restoran makan pun terpaksa MENGUPAH PENGAWAL 'BERSENJATA API'...dan siap masuk BERITA ANTARABANGSA, dah boleh di kira "RASMI" dah sekarang...

bahawa "MALAYSIA antara negara yang KURANG SELAMAT di dunia" kalau sampai di tepi-tepi jalan pun atau sambil tengah makan dalam Restoran pun boleh bimbang kena ROMPAK!

Macai-macai BODOH UMNO nak cakap apa lagi sekarang?

"Syukur?! Malaysia AMAN???...Kepala Mak Bapak Hang!"

HABISlah Industri PELANCONGAN kita lepas laporan berita ni.


 
 
Kita patut bersyukur makan kat restoran pun ada armed Guard. Lain negara makan, mana ada guard? Syukurlah kita masih aman. ??

Saya yang bekerja di industri pelancongan sebgai seorang tourist guide sudah merasa kesan-kesan sampingannya... semakin ramai pelancong asing yang beralih ke negara jiran seperti singapore berbanding di negara kita sendiri.. tahap kemerosotan antara 40% lebih tinggi berbanding tahun lepas.. Syukurlah Malaysia masih Aman! -Fizz Hafizi

1 comment:

  1. Azeez Rahim a.k.a pengerusi tabung haji kalau dok buat perangai songlap, ambik komisen 10% untuk memang nak kena cop 'makahai' . Dah lama orang bercerita Tabung Haji ni tempat menternak kroni-kroni, tukang kaut percentage untuk macam-macam projek, malah masa zaman Azeez Rahim jadi one the CEO lagi , mustahil buaya nak tolak bangkai kalau dah terhidang depan mata . SPRM kena siasat unsur-unsur rasuah dan kronisma dalam TH ni , kita risau bila Azeez Rahim naik jadi pengerusi makin buruk imej Tabung Haji. Bukan semua orang boleh terpedaya dengan lakonan baik, alim dan warak yang ditunjuk oleh Azeez, cerita belakang tabir ramai dah terkena . Malah sketsa Mr Ten Persen dah ditulis semula oleh seorang blogger berdasarkan pengalaman beliau berurusan dengan Azeez Rahim , nak tau apa ceritanya tolong baca link ni http://no2azeezrahim.blogspot.com/2013/08/azeez-rahim-tak-layak-jadi-pengerusi_7790.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.