VOTE ONLINE PASCA PRU13:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Thursday, 4 September 2014

Malam Halau Unit Amal Buat Rondaan, Pagi Seorang Mangsa Kena Tetak & Samun
Polis bertindak menyuraikan sekumpulan lebih 20 orang anggota Unit Amal PAS di kawasan sekitar Stesen LRT Pandan Indah pada malam tadi yang merancang untuk menjalankan rondaan keselamatan.

Laporan Berita Harian menyebut, polis menghalang usaha tersebut kerana Unit Amal PAS tiada kuasa untuk membuat operasi terbabit.

Laporan itu memetik kenyataan Ketua Polis Daerah Ampang, ACP Khairuldin Saad yang mengeluarkan arahan terbabit di lokasi tersebut.

“Selepas mengadakan perbincangan, kita nasihatkan kumpulan itu beredar dengan cara baik dan mereka mengikut arahan polis untuk beredar dalam tempoh 15 minit.

“Juta tidak mahu mana-mana pihak mengambil tindakan sendiri terhadap jenayah yang berlaku di kawasan ini kerana setiap laporan polis berhubung kejadian jenayah yang berlaku disiasat sewajarnya,” kata Khairuldin seperti dipetik dalam laporan tersebut.

Kumpulan Unit Amal PAS yang menyertai operasi berkenaan diketuai pesuruhjaya PAS Selangor, Iskandar Abdul Samad, yang juga exco kanan kerajaan Selangor.

Mengulas mengenai kejadian itu, Iskandar dalam kenyataannya hari ini berkata Unit Amal PAS Selangor akur dengan arahan tersebut, namun akan terus memantau tahap keselamatan di kawasan terlibat.

"Pihak kami melalui anggota Unit Amal, petugas PAS Kawasan Pandan dan penduduk tempatan akan terus memantau Stesyen LRT Pandan Indah pada waktu malam bagi memastikan terdapat rondaan keselamatan yang secukupnya oleh pihak polis.

Beliau juga akan mengatur satu pertemuan dengan pihak polis untuk membincangkan "masalah keselamatan" yang berbangkit.

"Kami yakin kerjasama di antara pihak kami, penduduk tempatan dan pihak polis amat penting dalam usaha untuk membanteras jenayah," katanya.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.