VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Wednesday, 5 February 2014

Berita Gembira Yang di Tunggu Oleh Rakyat Malaysia, Kenaikan Tarif Premium Insurans Kenderaan


Dengan objektif mahu mengimbangi kerugian yang ditanggung oleh syarikat insurans, pihak kerajaan telah berusaha menyemak tarif insurans premium secara berkala bermula pada tahun 2012 lalu. Di mana tarif insurans premium ini telah meningkat secara berperingkat pada tahun 2012 sehingga 2015 akan datang.

Pihak kerajaan mensasarkan untuk mengeluarkan rangka kerja bagi pelan pentakrifan insurans premium kenderaan pada tahun 2016 iaitu kadar premium akan bergantung pada jenis kenderaan, pemilikan dan juga perbezaan potensi kadar di antara syarikat insurans. Oleh sebab itu, peningkatan kadar insurans premium saban tahun dari tahun 2012 adalah bagi mengelakkan kadar pelan pentakrifan 2016 tidak terlalu mendadak.

Tarif baharu bagi tarif insurans premium bagi tahun 2014 ini telah pun dikeluarkan baru-baru ini dan efektif bermula 15 Februari akan datang.

Berikutan kadar kenaikan tarif insurans premium ini, pastinya ia turut mempengaruhi peningkatan kos sara hidup pemilik kenderaan termasuklah jika terpaksa menggunakan perkhidmatan trak tunda sekiranya kenderaan mengalami kerosakan atau pun kemalangan.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.