VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Saturday, 28 November 2015

Totok UMNO: Nak Pertahankan Apa Lagi UMNO ini


Ini soal kos hidup... Kita ada sawah padi, tak cukup, kita import, harganya dua kali ganda dari harga negara jiran. Kita ada kawasan tanaman sayur..Kita boleh tutup mata sayur yang mengikut S.O.P boleh di makan dihantar ke negara jiran, kita makan sayur yang di baja disahkan ada beracun dan harganya mahal. Kita ada industri penangkapan laut dalam.. tetapi ikannya mendarat ditempat luar Malaysia.. Kita ada beribu nelayan.. nelayan masih miskin walau pun ada ikan yang di tangkap dan ikan dipasar mahal harganya. Kita ada kilang penapis gula.. Syarikat lain tidak dibenarkan membuat kilang penapis dan proses gula.. Maka harga gula berganda harganya dari harga dinegeri luar. Kita ada beribu ladang kelapa sawit, tapi harganya minyak makan lagi mahal dari negara yang beli dari kita. Aduhai Malaysia.. Nak pertahankan apa lagi UMNO ni.. Menteri yang kawal harga barangan makanan rakyat.. kerja pertama mesti dapat Dato Seri.. bukan nak bagi idea akan harga barangan bertambah turun. Inilah yang dinamakan Kapitalis Birokrat dan Kapitalis Komprodo.. jika dua sistem kapitalis tidak dipinda.. Panggil siapa pun untuk forum isu peningkatan kos hidup, hanya sekadar 'nyanyi' sahaja.. tak ada solusinya.

posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.