VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Thursday, 13 February 2014

[PRIHATIN] Baby Adra Afieya Perlukan Bantuan Anda


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua.

Berikut adalah perkembangan terbaru baby Adra. Setelah tersedar perut Adra kian membesar dan timbul pula urat di atas permukaan kulit perut yg sangat ketara semenjak 2-3 hari yang lalu, Faiz dan Liz membawa Adra pergi ke hospital PPUM semalam. Setelah 3 jam berada di Peadeatrik Kecemasan, mereka transfer baby Adra untuk berjumpa dgn pakar bedah (Prof Yik) dan kumpulan Gastro ( diketuai oleh Dr. Ng). Pakar bedah mengatakan Adra mengalami Portal Hipertensi (tekanan darah tinggi) , ianya terjadi kerana darah dipaksa melalui saluran alternatif oleh rintangan yang meningkat daripada mengalir melalui sistem vena sistematik dan bukannya melalui sistem portal. Ini adalah kesan daripada Kasai procedure yang dilakukan ke atas bayi yang lebih daripada 120 hari jangka hayatnya.

Malahan pula, hati Adra telah menjadi tahap cirrhosis dimana tisu hatinya kian rosak dan mengeras.

Akan tetapi, kumpulan Gastro (diketuai oleh Dr Ng) juga berkata, asalkan Adra seorang yang ceria, active, lalu makan, warna tahi jugak tidak pudar dan berat badan kian naik, keadaannya adalah tidak merisaukan buat masa ini.

Doktor juga menasihatkan agar pembedahan pemindahan hati harus dilakukan segera di Singapura.

Kami memerlukan bantuan anda semua bagi meningkatkan jumlah dana secepat yang mungkin. Bagi sesiapa yang ingin menolong kami dengan tangan yang terbuka, tolong kami dengan re-post segala maklumat yang telah disediakan di page ini kepada rakan anda yang lain-lain. Jika anda juga mempunyai sebarang idea lain bagi meningkatkan jumlah dana yang ingin dikongsikan, itu adalah amat dialu-alukan oleh pihak kami.

Buat masa ini, jumlah dana yang terkumpul masih belum mencukupi bagi baby Adra menampung kos rawatan untuk menjalani pembedahan hati.

Di sini sekali lagi,kami dari pihak admin page Donation For Adra Afieya memohon sumbangan dari semua pihak agar kita bersama-sama mengumpul dana secukupnya untuk mempercepatkan lagi proses transplant untuk baby Adra Afieya.

Amin ya rabbal alamin.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.