VOTE ONLINE PASCA PRU13:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Tuesday, 11 February 2014

BN Mulakan Kempen PRK Kajang, Tapi Anwar Ibrahim Yang di Tuduh


Dulu kempen bagi kain batik dengan note RM50, sekarang payung pulak. OK la tu, ada peningkatan dari UMNO-BN.. Terdesak sangat diorang ni sampai guna IKLAS (Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia) buat kempen kat Kajang? Jadi lepas dah dapat payung sorang satu boleh la pacak mana2 start berniaga? Kebaal gitu.. Wah senangnya... IKHLAS apanya kalo kasi payung pun bermotif politik

Laaa.. Setakat bagi payung ja ka? Ingatkan satay kajang sekali one off pakage.. Ambik Mohd Ridzuan Abdullah ni ja la jadi calon senang.. Sebab dia dah pun jelas berkempen bila buat sidang media disitu dengan menyebut "...pampasan sewajarnya juga akan diberikan kepada gerai peniaga-peniaga yang dirobohkan sekiranya Barisan Nasional (BN) memenangi kerusi berkenaan".. Mesti korang konfius (makan popcorn and fius) kan sebab kat payung tu ada logo 1Malaysia dan ayat Rakyat Didahulukan.. Aku lg konpius sbb kejap slogan ni guna utk kerajaan, kejap slogan ni guna untuk parti.. Yang mana satu betul ni? Samalah ngan logo 1Malaysia tuh. Sapa tak reti undang-undang jangan mencelah, aku buat tawaran utk tampar macai #‎kangkung karang..

Anwar pulak kempen celah mana? Penamaan calon belum start, anwar ke mana mana ceramah kira kempen? Abih tu yg Muhyiddin Yassin ari tu, Najib Razak ngan menteri lain siap disambut jentera BN pakai baju BN tak nak kira kempen ke? Anwar Ibrahim g ke Johor ahad semalam, takkan kira kempen gak kat sana? Kaah kaah kaaaaaaaaaaaahh!!

Aku baru nak sebut popular ek dia ni sekarang. Masa TURUN itu hari, siap ugut lagi kat Buletin Utama. Mengalahkan Melayu betul mamak tak sedar diri sorang ni. Melayu UMNO mana? Melayu setakat taraf sembelih dan lumur darah ayam jer lah. Bapak2 sapa la tu bengap sangat, harap2 anak2 diorang cerdik la sikit.

Tulisan Orenji

1 comment:

  1. Kecerdikan Melayu UMNO ialah sembelih ayam, sumpah AlQuran, tarian ponggong, ngangkung, bomoh dan janji dicapati

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.