VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Tuesday, 28 October 2014

Gambaran Suasana 3 Lokasi Berbeza Malam Sebelum Perbicaraan Kes Liwat II Dato Seri Anwar Ibrahim


Azmin Ali berada di MBSJ.. saya sempat hadir dan perdengarkan Ucapan beliau.. secara terangab sempat menghentam UMNO habis-habisan selain mengukir ikrar untok bekerja demi Rakyat Selangor..

dan paling 'asyik' bilamana dia bertegas isu Sampah dan kesusahan warga Selangor.. sekian laporan saya..

(1) Kediaman Datuk Sri.. suasana tenang - penyampaian ceramah oleh saorg Ustaz (xtahu nama) selain dari bercerita akhlak dan keperibadian Rasulullah, ada juga ingatan dan pesanan beliau terhadap DSAI agar senantiasa Istiqomah dan Kuat!

Peristiwa meruntun jiwa den - Tatkala bercucuran air mata DS Wan Azizah apabila DSAI berpesan kepada beliau supaya "Tabahlah!"

(2) UM - Kehadiran dianggarkan lingkungan 5K dengan berlaku sedikit ketegangan bilamana terdapat kejadian Tolakan pagar UM yg bertutup.. Media Massa (lidah UMNO) dok citer saolah ianya adalah Rempuhan, sedangkan tidak - Partipisasi Anak Muda dan Pelajar serta laungan Reformasi dan Student Power mengisi ruang langit Dewan DTC... Dan boleh dikatakan DSAi memfokuskan ucapan perihal "Akademi yg lebih Demokratik" - selain pesanan beliau kpd Anak Muda untok terus mencorakkan negara.. turut hadir - YB N.Izzah dan DS Wan Azizah, YB Raff, YB Shamsul, Sdr Suhaizan Kayat, Sdr CB serta gengsi penggerak Anak Muda.. termasuk sdr Safwan Anang..

(3) Stadium 3k - Suasana agak biasa, kehadiran org ramai tidak pun memenuhi ruang legar stadium.. disinilah kebanyakan AMK berhimpun turut serta memberi ceramah adalah MB Selangor Baru...
Punyai slot tayangan Reformasi98..
speech DSAI:- (mungkin amanat teraher) - Beliau tidak risau kerana Impak perkumpulan Anak Muda yg bakal mencorakkan Negara (refleksi Himpunan UM) - meminta agar sakalian Rakyat agar terus kuat melawan pemerintahan yg condong..

sekian jerk!

Sumber dari Sahabat

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.