VOTE ONLINE PASCA PRU13:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Sunday, 20 July 2014

Jelajah Jejak Asnaf SAMM Pulau Pinang Ziarah Kubu Kuat UMNO
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Pulau Pinang semalam (19/7/2014) menyerahkan sumbangan zakat Projek Jelajah Jejak Asnaf bersama SAMM menumpukan 3 buah daerah di Pulau Pinang, Bermula di peringkat SPS, SPT dan terakhir bagi ramadhan tahun ini SPU.

Projek Jelajah Jejak Asnaf adalah program tanggungjawab sosial SAMM Pulau Pinang yang akan diadakan sepanjang Ramadan akan datang untuk meringankan beban kewangan golongan fakir dan miskin, ibu tunggal, warga emas dan Orang Kurang Upaya membuat persiapan menyambut kedatangan Aidilfitri.

SPU adalah lokasi ketiga dalam siri jelajah pada tahun ini dan setiap seorang asnaf diberi Barangan asas dapur.

SPU merupakan kubu kuat umno yang sukar di gempur oleh PAS setelah sekian lama.. Di sini juga tempat lahirnya Pedana Menteri yang kelima, Abdullah Badawi..

Keadaan menjadi sayu apabila komrad SAMM Pulau Pinang menziarah dari sebuah rumah ke sebuah rumah.. Di SPU hati kami lebih sayu berbanding SPS dan SPT.. Hati tersentuh apabila dapat menyelami hati dan bertemu dengan golongan yang serba kekurangan, memerlukan kerusi roda,ditinggalkan anak-anak dan rumah menunggu rebah..

Kami tertanya-tanya di mana pihak bertanggungjawab adakah tiba PRU baru sibuk mencari golongan ini untuk memancing undi? Fikir-fikirkan lah..

Selepas selesai program ini kami akan memantau golongan memerlukan ini supaya mendapat pembelaan dari pihak bertanggung jawab..

Akhir sekali aku berharap Projek Jelajah Jejak Asnaf ini tidak terhenti di sini.. Bukan hanya di bulan ramadhan saja.. Di bulan-bulan lain juga aku harap ada program-program seperti ini..

Aku mengucapkan terima kasih kepada adik beradik yang menjayakan program ini sampai kepenghujungnya.. Mohon maaf jika ada terkurang, terlajak kata..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.