VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.

Blogger Kool

Thursday, 31 May 2018

Ini Jawapannya. Kenapa Kerajaan Bayar RM40 Juta Untuk Dapatkan Hak Penyiaran Piala Dunia?


Bayar RM40 juta untuk dapatkan hak penyiaran world cup pada RTM bukannya something yang tak menguntungkan jika faham konsep pengiklanan. Tau tak berapa rate utk 30saat iklan tv waktu football season camni? Itu baru satu iklan, bayangkan kalo ade 4-5 iklan setiap kali break? Itu baru satu match. Boleh refer rate yg ditunjukkan di sini. Ini rate standard bukan waktu puncak seperti world cup yg dah tentu2 jauh lg mahal harganya.
.
Astro also did the same thing, tapi dia dapat balik lebih banyak dari itu melalui langganan channel sport dan juga slot iklan masa tayangan world cup. Astro untung besar setiap kali football season. So daripada Astro untung besar, lebih baik RTM yg untung kan? Sebab keuntungan itu akan dapat kat kerajaan juga. Faham?
.
Dan untuk pengetahuan, rate TV1 jauh lebih rendah dari Astro dan ini sudah tentu akan menarik ramai pengiklan untuk meletak iklan di RTM berbanding Astro.
.
30 saat rate RTM RM10,900. 60 saat RM20,700.
.
Sepanjang hari ada 2 atau 3 game. Sepanjang 1jam sebelum perlawanan ada berapa iklan. 30minit halftime berapa iklan muat. 1jam selepas game lagi. Iklan waktu ulangan siaran lagi. So kiralah sendiri, RM40 juta labur berapa ratus juta dapat balik pulangan melalui iklan?
.
So just enjoy your FREE WORLD CUP channel! Tak da orang nak melabur RM40juta jika tak menguntungkan balik ๐Ÿ˜‰

Kredit:DjMimie KLfm.

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. rindu zaman tun, petrol ron97 cuma RM 1.60 se liter jer...

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. Saya telah berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan pinjaman Suzan yang meminjamkan uang tanpa membayar lebih dulu.

    Nama saya Amisha, saya ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan orang-orang yang mencari pinjaman internet di Asia dan di seluruh dunia untuk berhati-hati, karena mereka menipu dan meminjamkan pinjaman palsu di internet.

    Saya ingin membagikan kesaksian saya tentang bagaimana seorang teman membawa saya ke pemberi pinjaman asli, setelah itu saya scammed oleh beberapa kreditor di internet. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya bertemu kreditur terpercaya ini bernama perusahaan Suzan investment. Perusahaan suzan meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 600 juta rupiah (Rp600.000.000) dalam waktu kurang dari 48 jam tanpa tekanan.

    Saya sangat terkejut dan senang menerima pinjaman saya. Saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi mereka melalui email: (Suzaninvestment@gmail.com) Anda tidak akan kecewa mendapatkan pinjaman jika memenuhi persyaratan.

    Anda juga bisa menghubungi saya: (Ammisha1213@gmail.com) jika Anda memerlukan bantuan atau informasi lebih lanjut

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.