VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Wednesday, 2 December 2015

Arahan Menghadkan Kebergantungan Kepada Tenaga Pekerja Asing


Dewan Undangan Negeri Sembilan Update :

Terlalu banyak kebergantungan terhadap pekerja asing seperti Indonesia, Bangladesh, India, Pakistan dan lain-lain sekiranya keterlaluan ia akan menghilangkan punca-punca dan peluang pekerjaan penduduk tempatan.

Oleh yang demikian, Kerajaan Negeri telah mengeluarkan arahan supaya kilang-kilang industri tidak menggunakan pekerja asing melebihi 50 peratus.

Perkara ini dijelaskan Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan dalam Persidangan Ketiga (Belanjawan) Penggal Ketiga Dewan Undangan Negeri (DUN), Negeri Sembilan, hari ini.

Perkara dan arahan ini harus menjadi ikutan kepada seluruh negeri di Malaysia.

**Bukan soal anak kita malas tapi soal tidak diberi peluang untuk mencuba.

Mungkin ada dikalangan remaja yang rajin untuk bekerja tetapi tidak diberi ruang kepada mereka dan mengharapkan kepada tenaga asing yang boleh dibayar murah dan dikerah bekerja lebih masa.

Cuba tengok remaja sekarang apa yang mereka buat jika tiada kerja melepak dan terjebak dengan gejala sosial.

Mohon kerajaan fikirkan sesuatu untuk anak kita pemimpin yang seterusnya selepas kamu semua.

posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.