VOTE ONLINE PASCA PRU14:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN

Google+ Followers

Blogger Kool

Sunday, 26 April 2015

Mufti Pertahankan Mahathir Kerana Keceluparan Ahmad Maslan


Tulisan Dr. MAZA

Tun M Tak Faham GST?!

Jika Tun M dikatakan tidak faham GST, apakah rakyat Malaysia yang hampir kesemua mereka tidak lebih berpengalaman tentang ekonomi negara dari Tun M akan lebih faham tentang GST?!

Jika orang yang dianggap oleh majoriti rakyat Malaysia sebagai 'kurang cerdik' (mengelakkan perkataan bodoh) disebabkan kenyataan-kenyataannya tentang GST, dia menyatakan Tun M yang terkenal dengan kepintarannya itu tidak faham GST, apakah si pembuat kenyataan itu lebih bijak di bandingkan Tun M?!!

Saya terfikir, dalam fekah orang yang safih (bodoh atau kurang cerdik) tidak boleh diserahkan pengurusan harta sekalipun miliknya sendiri, persoalannya; apakah mereka dalam kategori ini boleh diserahkan urusan negara yang membabit rakyat yang ramai?!. Patutkah golongan sufaha (kata banyak untuk safih iaitu bodoh ataupun kurang cerdik) diserahkan kepada mereka jawatan penting seperti menteri dan seumpamanya?!

3 comments:

 1. betui tu TUN x faham gst..hanya menteli cgpa 3.85++ aje yg faham..tu yg terhebat se antero galaxy..negeli 1malaya nie yek? kah..kah.kah..opps menteli cgpa 3.85++ boleh tulung g pasar beli kangkong satu ikat..kata nak tulung kami masak kek dorm nie? kah..kah..kah..?

  ReplyDelete
 2. 1 CGPA 3.90 PUN TAK HEBOH......
  MENTERI CAP CANGKUL BETULLAH SI MASLAN NI

  ReplyDelete
 3. Lagi Isu Panas ... Jom Terjah !! >>> CLICK HERE !!<<<

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.