VOTE ONLINE PASCA PRU15:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Follow" di bawah.

Blogger Kool

Tuesday 24 December 2013

Guru KAFA Terengganu di BERHENTIKAN Kerja Kerana Tidak Mendapat Sokongan JKKK


Dari maklumat yg disebar pro-UMNO, guru2 KAFA ditamatkan kontrak sebab mulai tahun depan semua guru j-qaf diserap sebagai guru pai dan kafa untuk menjayakn program Ulul Albab. ALASAN.. Tapi dari maklumat sumber lain, kuat mengatakan guru2 ini ditamatkan perkhidmatannya kerana MENYOKONG Pakatan Rakyat khususnya PAS. Apa nih?! Kebanyakan guru2 KAFA ini adalah mereka yg menjadi jentera PAS semasa PRU13 lepas. Banyak rungutan dan luahan dari acc facebook mereka yang terlibat. Malah page Ustaz Azhar Idrus sendiri dah tunjuk komen komen dari mereka yang terlibat seluruh negeri Terengganu. Tak kurang juga komen pro-UMNO yang semangnya bodoh dan kurang ajar yang langsung xde simpati pada mereka.

Aku melihat ini satu tindakan yang tidak wajar untuk tamatkan perkhidmatan guru2 KAFA kerana ideologi politik. As long as mengikut ajaran Al-Quran Dan Sunnah Dan dapat membentuk manusia berakhlak, depa nak sokong mana pun, that's an individual choice. They are free to vote as Malaysia citizen. Bila diambil tindakan macam Ni seems that the vote for BN is a MUST.. Ini dikuatkan lagi surat permohonan baru harus disertakan SALINAN SOKONGAN DARI JKKK YANG MENGESAHKAN PEMOHON ADALAH ANGGOTA UMNO. 

Seolah2-olah negara kita sudah mempunyai GURU KELAS AL-QURAN DAN FARDHU AIN yg lebih daripada mencukupi untuk mengajar AlQuran & Fardhu Ain kpd anak2 org Islam di Malaysia. BUKAN SAJA2 NAK BERHENTIKAN GURU2 INI, tapi memang tiada ruang & kekosongan lagi untuk mereka. Peruntukan yang banyak nak buat apa? Tambah la sekolah baru untuk guru2 yang baru, bukan buang yang lama ganti baru!

Nampaknya trend sekarang ni jika penjawat awam itu bekerja dengan kerajaan UMNO-BN, dia perlu selari dengan idealogi dan inspirasi kerajaan.. Ini hakikatnya yg perlu ditelan penjawat2 awam walaupun "pahit". Apa masalah negeri terengganu ni sampai nak pecat2 org? Negeri lain ok je pun.. Negeri2 bawah Pakatan Rakyat? Lagi lah ok, xde pulak orang UMNO kene tendang dari mana2 sektor 

Buat guru2 KAFA yg tidak disambung kontrak tu, jangan mengeluh. Kita orang Islam. Rezeki itu ketentuan Allah bukan UMNO-BN. Jangan takut Allah sentiasa bersama orang yg benar.

Tulis Oren Reformasi

Ini adalah surat sokongan JKKK. Tak dq surat nitak layak apply...

HARUS AHLI UMNO..
"Ini adalh surat prmohonan guru kafa oleh ustat d skolah sy. Yg pelik knape smp nk kna pengesahan jkkk??? Sape jkkk tu??? Bagi golongn yg dok backup sgt kaum2 ni, baca btul2 ulasan en jkkk ni, "disokong sepenuhnya permohonan ini jika beliau AHLI UMNO CAWANGAN". Ni bukan rekaan, FAKTA.. Siap ada cop sain lg 2."
Sabar.. Akan ada yang terlibat akan komen disini.. Yang terlibat bukan sorang atau sepuluh orang tapi ramai gila.. Seluruh negeri Terengganu..

Akan ada.. Sabar.. Yang pasti komen dari GURU KAFA yang diberhentikan.. BUKAN FAKE..


Sebenarnya Islam ni dah lama kena tolak

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.