VOTE ONLINE PASCA PRU15:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Follow" di bawah.

Blogger Kool

Tuesday 5 May 2015

Ugutan Seorang Menteri Kepada Pengundi Permatang Pauh
KENYATAAN MEDIA SAMM

SAMM memandang serius kenyataan yang bersifat angkuh dan melampau dari menteri pertanian DS Ismail Sabri Yaakob pada 1 Mei 2015 dalam siri kempen pilihanraya kecil Permatang Pauh. SAMM berasa kesal dengan kenyataan berbentuk ugutan yang dikeluarkan oleh seorang pimpinan UMNO yang bergelar menteri.

Kenyataan beliau seperti yang dilapor media iaitu tiada sebarang bentuk bantuan pertanian akan diberikan sekiranya calon pakatan rakyat DS Wan Azizah memenangi dlm PRK di Permatang Pauh. Beliau hanya akan menyalurkan bantuan pertanian sekiranya calon BN memohon dari beliau. Dalam kenyataan beliau juga menyebut bahawa rakyat Permatang Pauh harus memikirkan apa mereka akan dapat sekiranya kerusi Permatang Pauh dimenangi oleh mana mana calon.

SAMM dengan tegas mendesak agar pihak polis dan SPT menjalankan siasatan serta mengambil tindakkan segera. Kenyataan menteri tense but menyalahi di bawah seksyen 9(1) akta kesalahan pilihanraya 1954.

Ahmad Azrizal Tahir
PENYELARAS SAMM KEBANGSAAN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.