VOTE ONLINE PASCA PRU15:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Follow" di bawah.

Blogger Kool

Saturday 3 May 2014

Kenyataan Rasmi SAMM Nafi Terlibat Dalam Kekerasan Di Dataran Merdeka
SAMM Nafi Terlibat Dalam Kekerasan di Dataran Merdeka

1. Tanggal 1 Mei 2014 menyaksikan Hari Buruh kali ini disambut dengan penuh bersejarah, menjadikan GST sebagai bantahan utama. Satu perarakkan besar dari KLCC ke Dataran Merdeka melalui Bukit Bintang telah dijayakan oleh puluhan NGO yang terlibat. Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) cukup berbangga kerana menjadi sebahagian dari aksi bersejarah ini.

2. Ketika sampai di pinggir Dataran Merdeka, SAMM cuba masuk ke tengah dataran untuk sama-sama meraikan detik hebat ini. Namun menyedari sudah tiada ruang untuk SAMM bergerak masuk, maka SAMM ambil keputusan untuk berhenti dan duduk di satu lokasi.

3. Kekecohan bermula dan kemudian berlaku tolak-menolak hingga masuk ke lingkungan kedudukan SAMM menyebabkan ada anggota SAMM yang dirempuh termasuklah wanita muda SAMM. SAMM terpaksa mempertahankan diri dari asakan dan juga cuba bertindak meleraikan kekecohan.

4. SAMM tidak menafikan beberapa komrad SAMM dalam jumlah yang sangat kecil (daripada hampir dua ratus anggota) gagal mengawal perasaan dalam keadaan penat dan panas berarak hampir 5 kilometer, akhirnya berjaya ditenangkan.

5. SAMM menafikan sekerasnya di atas sebarang tuduhan kononnya SAMM terlibat dalam pergaduhan dengan mana-mana pihak. Kami mengecam sebarang tindakkan ganas sesama sendiri termasuk aksi tolak-menolak yang melampau atas alasan menghalang orang masuk dataran dan sebagainya.

6. SAMM juga menafikan sekerasnya laporan akhbar Bernama yang mengatakan kononnya SAMM terlibat memukul pihak media. SAMM mengecam tindakkan pihak yang tidak bertanggungjawab menggunakan kekerasan terhadap media, ini tidak harus berlaku dan merupakan kesalahan yang tiada kompromi. SAMM menasihatkan agar media yang tersalah lapor agar membetulkan semula laporan tersebut.

7. SAMM merumuskan kejadian ini adalah terpencil dan mampu dielak pada masa akan datang. Namun lebih utama ialah kita harus fokus kepada gambaran lebih 50 ribu rakyat yang berhimpun mewakili jutaan rakyat Malaysia membantah GST.

Sekian

Edy Noor Reduan
Pengarah Propaganda SAMM

Kerajaan Malaysia Tidak Pedulikan Rintihan Rakyat


Kerajaan tak pedulikan suara rakyat..

1.Pada 5 april 2014 Perhimpunan rakyat untuk memohon meletakkan harga lantai bagi pasaran getah ..
Keputusanya :tidak diendahkan dan tiada jawapan.

2.Pada 1 may 2014 Perhimpunan rakyat untuk menolak perlaksanaan GST
Keputusan : kerajaan malaysia tetap akan melaksanakan GST atas kesempatan nama pembangunan dan ekonomi negara

Tepi Rakyat sengsara..

Setelah dilihat kedua2 perhimpunan ini membuatkan kerajaan hanya berpeluk tubuh tanpa sebarang jawapan dan penyelesaian.
maka satu gerakan protes baru akan dibuat selama seminggu dengan berkampung diseluruh kawasan kuala lumpur sebelum bulan ramadhan.

Antara desakan utama ialah :
A).menteri bidang pertanian harus letak jawatan jika tidak menyelesaikan krisis harga getah dimalaysia
b).batalkan GST

Protes ini akan mengharamkan 3 perkara
I. Tidak dibenarkan peserta memakai topeng atau menutup muka
II. Golongan extrim seperti 'Anarki' tidak dibenarkan sama sekali
III. Tidak dibenarkan membawa apa-apa senjata

Sekian

Sulaiman Ibrahim( LemanRL)
Presiden
PANGLIMA MALAYSIA
Pengerusi GERAKAN SUARA ORANG KAMPUNG

Kerja Amal Dari Peserta Demostrasi Yang Tidak Disiarkan Oleh Media


Dalam kemeriahan dan kejayaan Himpunan Bantah GST ada kisah yang tidak di ketahui umum bahawa ada kerja amal yang di lakukan oleh para demostran.. Dari SAMM Pulau Pinang..

Kejadian ini berlaku di Check Point KLCC di mana Semua NGO berkumpul.. Dalam perjalan dari Masjid KLCC ke Dataran KLCC.. Mereka terserempak dengan seorang kakak yang memerlukan bantuan kerana kereta beliau gagal di hidupkan kerana ada masalah pada bateri kereta beliau.. Berdekatan dengan Kedai Nasi Kandar Pelita.. Dengan bantuan kereta abang yang kebetulan berada di tempat kereta rosak itu.. Mereka berjaya membantu dan kereta kak itu berjaya di hidupkan.. Mereka terus ke tapak berhimpun..

Selepas itu aku di maklumkan mereka juga memberikan makanan kepada fakir miskin yang di tepi jalan sekitar KLCC sebelum ke tapak berhimpun..

Harap meraka akan terus beramal kepada rakyat yang memerlukan bantuan..

Friday 2 May 2014

Selamatkan Parlimen Bayan Baru Dari Diruntuhkan Oleh UMNO-BN


Berikutan PC yang dibuat oleh Yb
Dato Hj Mohd Rashid sebentar tadi, ingin ditegaskan di sini, bahawa “alasan” yang diberi kononnya Yb Sim perlu memberi tumpuan di pusat adalah tidak bertetapan.

Berikut merupakan sebab2nya :

1.) Ramai pemimpin di pusat juga merupakan Ketua Cabang, ini termasuklah Datin Sri Wan Azizah (Presiden) yang merupakan Ketua Cabang Permatang Pauh, Yb Fuziah Salleh (Naib Presiden) merupakan Ketua Cabang Kuantan, Yb Tian Chua (Naib Presiden) adalah ketua Cabang Batu, Yb Nurul Izzah (Naib Presiden) juga Ketua Cabang Lembah Pantai.

2.) Yb Sim selaku Ahli Parlimen Bayan Baru, beliau dipilih oleh pengundi2 di Bayan Baru, oleh demikian adalah menjadi tanggungjawab beliau untuk memastikan Cabang Bayan Baru sentiasa mantap untuk menyaingi UMNO-BN.

3.) Track-record cemerlang yang ditunjukkan oleh Cabang Bayan Baru dibawah bimbingan Yb Sim yang memenangkan 1 Parlimen 3 DUN dengan majoriti undi yang 3 kali ganda drpd tahun 2008.

4.) Yb Dato Hj Mohd Rashid merupakan TKM PP, ADUN Pantai Jerejak, Ahli Biro Politik MPN dan juga memegang banyak jawatan dalam agensi kerajaan. Atas prinsip “pengkongsian kuasa”, sepatutnya Yb Rashid tidak perlu tanding Ketua Cabang, kerana portfolio Yb Sim hanya merupakan seorang Ahli Parlimen pihak pembangkang. 

5.) Yb Rashid perlu memberi tumpuan dan khusus dalam urusan ADUN Pantai Jerejak, dan memastikan bahawa DUN ini kekal milik PKR pada PRU akan datang.Kepada ahli-ahli PKR Bayan Baru, penilaian yang menyeluruh perlu dibuat dalam memilih Ketua Cabang, kerana ini akan mempengaruhi keputusan PRU akan datang.

Tidak senang untuk mendirikan kubu kuat PKR di Bayan Baru, sudah tentu kita tidak ingin kubu kuat ini diruntuhkan oleh UMNO-BN. Dan untuk mempertahankan Kubu Kuat ini, pemimpin muda dan berkaliber seperti Yb Sim perlulah dikekalkan.

Hentikan Segera Sentimen Menyalahkan SAMM Dalam Pergelutan Di Dataran Merdeka


SAMM Tidak Terlibat Dalam Pergelutan di Dataran Merdeka

Memetik beberapa kenyataan akhbar online tentang pergaduhan antara SAMM dan unit Amal Pas pada hari ini saya dengan ini menegaskan bahawa bukan NGO SAMM yang bergaduh dengan UNIT AMAL PAS.

Mungkin SAMM yang kebetulannya berada di tempat dan keadaan yang hampir sama dengan group yang juga berbaju hitam.

SAMM bermula dengan baik dari KLCC dan berarak masuk dan kami hanya meletakkan kenderaan di kawasan yang dibenarkan.

Kami juga sedar dan menyanjung tinggi tugas unit amal yang banyak membantu melancarkan perjalanan bantahan pada hari ini.

Saya menyeru pihak yang memainkan sentimen ini menghentikan dengan segera kerana SAMM dengan PAS dan unit Amal sering bekerjasama dalam hampir kesemua program untuk menumbangkan kerajaan yang zalim pada hari ini.

Selaku NGO yang bukan bersifat kepartian, SAMM juga mempunyai ramai ahlinya di kalangan anggota parti PAS.

Untuk rujukan:

Watch "Himpunan Bantah GST : Pergaduhan Antara Unit Amal…" on YouTube - Himpunan Bantah GST : Pergaduhan Antara Unit Amal…: http://youtu.be/S8PIYvbN118

Sekian Terima Kasih.

Hj Osama
Penyelaras SAMM Kelantan.
DPPAS Bachok

Thursday 1 May 2014

Kerana Baju Hitam, SAMM Dituduh Pencetus Provokasi
Sekumpulan anak muda yang menggelarkan diri mereka 'geng kotak' tidak semena-mena menimbulkan provokasi sewaktu himpunan bantah GST, petang tadi.

Kumpulan anak muda berpakaian hitam ini tiba-tiba sahaja melanggar benteng Unit Amal untuk memasuki kawasan Dataran Merdeka.

Pergelutan itu, sedikit sebanyak 'mencemarkan' himpunan kali ini yang pada umumnya dilihat terkawal.

Kumpulan berbaju hitam ini kelihatan ganas kerana sebilangannya memakai topeng dan ada yang membawa suar.

Keadaan cemas itu bagaimanapun kembali terkawal apabila rundingan dicapai antara kedua-dua pihak.

Kumpulan ini kemudiannya dibenarkan memasuki jalan utama berhadapan Bangunan Sultan Abdul Samad.

Ahli Parlimen Teluk Intan Disahkan Mati Di Hospital UM


Ahli Parlimen Teluk Intan, Seah Leong Peng disahkan meninggal dunia jam 7.45 pagi tadi di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).

Berita kematian Leong Peng disahkan sendiri oleh Setiausaha DAP Negeri Perak, Wong Kah Woh ketika dihubungi Sinar Harian sebentar tadi.​

"Ya, memang kita ada terima berita kematian itu. Maklumat yang kita terima dia meninggal kira-kira jam 7 pagi," katanya.

Leong Peng menang di kerusi Parlimen Teluk Intan pada PRU13 lalu dengan majoriti 7,313 menewaskan calon BN yang juga Presiden Gerakan, Datuk Mah Siew Keong dan calon bebas, K Moralingam.

Bodek Amerika, Rakyat Jadi Mangsa Undang-Undang Drakonian
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) mengesahkan bahawa seorang aktivis kami telah ditahan di bawah Seksyen 4(1), Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas 2012) atau SOSMA. Saudara Saiden Muslimin Ismail telah ditahan dengan pertuduhan disyaki sebagai pengganas yang ingin menjalankan misi jihad di beberapa negara yang sedang bergolak.

Saiden Muslimin Ismail adalah anggota SAMM Muar, juga berasal dari Muar, Johor. Beliau yang berumur 24 tahun, baru sahaja mendirikan rumahtangga pada akhir tahun 2013, ketika ini bergerak aktif dalam menjayakan banyak program anjuran SAMM. Mengapa penahanan dengan tuduhan misi jihad ini dilakukan sebaik sahaja Presiden Amerika Syarikat, Barrack Obama selesai mengadakan lawatan beliau ke Malaysia? Timbul persoalan bahawa ini merupakan satu cubaan untuk membodek Amerika Syarikat agar Malaysia dilihat sebagai sebuah negara sekular yang bersekutu dengan Amerika Syarikat.

Apakah penahanan ini menuntut sokongan White House dalam isu kecelaruan demokrasi yang sedang berlaku Malaysia sepertimana yang telah dibangkitkan oleh Obama ketika lawatannya minggu lalu?

Mengikut laporan media, kesemua yang ditahan ini merupakan satu kumpulan yang kononnya akan berlepas ke negara bergolak untuk berjihad. Sekali lagi, akta drakonian ini digunakan untuk menahan orang awam diatas satu kesalahan yang belum berlaku.

Penahanan atas satu kesalahan yang berdasarkan kepada andaian dan risikan sedangkan PDRM mengakui ada di antara orang kena tahan ini tidak mempunyai rekod kesalahan lampau dengan Polis. Bagaimana pihak PDRM boleh membuat kesimpulan bahawa mereka ini sedang ingin berlepas ke negara bergolak untuk berjihad?

SAMM tidak menolak kemungkinan penahanan yang melibatkan anggota SAMM Johor adalah satu asakan politik untuk mengaitkan gerakan anak muda yang menentang dasar kerajaan dengan aktiviti militan.

SAMM menuntut perbicaraan segera dan SAMM juga ingin memperingatkan pihak PDRM agar tidak mengabaikan hak-hak Orang Kena Tahan ini sepanjang kes ini disiasat. SAMM akan terus memerhati dari dekat akan perjalanan kes ini dan mengambil tanggungjawab penuh dalam usaha membebaskan aktivis kami daripada pertuduhan ini serta kebajikan isteri dan waris beliau.

Sehubungan itu, SAMM berharap agar peguam-peguam rakyat dan juga gerakan masyarakat sivil yang lain dapat tampil bersama kami dalam membantu membebaskan aktivis kami daripada segala pertuduhan ini.

Aksi penahanan terhadap 'muslim yang memilih jalan berjihad' sempena kedatangan Obama ini juga mencerminkan betapa pemerintah negara ini 'barua' kepada zionis.

che'GuBard
Pengasas Solidariti Anak Muda Malaysia

Wednesday 30 April 2014

Menyahut Panggilan Apabila Dipanggil ke Dataran Merdeka


Pukul tabuh larangan
Palu gong pelaung
Titir canang pemanggil
Yang capik datang bertongkat
Yang buta beraba-raba
Yang tuli leka bertanya
Yang kecil terambin lintang
Yang jarak tolak-tolakan
Yang pendek bertinjau-tinjau
Yang kurap mengekor angin
Yang pekak pembakar meriam
Yang buta pemghembus lesung
Yang lumpuh penghalau ayam
Yang pekung penjemuran
Yang kurap pemikul buluh

Tuesday 29 April 2014

MH370: Akhirnya Jumpa Selepas Obama Berambus Dari Bumi Malaysia


Sebuah syarikat pencarian yang berpengkalan di Adelaide percaya mereka mengesan satu lokasi disyaki tempat persemadian pesawat MH370 di Teluk Benggala kira-kira 5,000 kilometer dari lokasi pencarian sekarang di Lautan Hindi.

Syarikat berkenaan, GeoResonance memberitahu 7News, hasil pencarian dan penyelidikan pihaknya berjaya mengesan beberapa elemen di dasar laut yang konsisten dengan bahan pesawat MH370.

Sudah enam minggu berlalu sejak pesawat MH370 dan operasi pencarian di Lautan Hindi gagal mengesan serpihan pesawat itu.

Perdana Menteri Australia Tony Abbott hari ini, mengakui peluang tipis untuk menemui serpihan pesawat di permukaan laut.

GeoResonance percaya pihak berkuasa sedang mencari di kawasan yang silap dan pihaknya melakukan inisiatif sendiri mencari MH370 sejak 10 Mac.

"Teknologi yang kami gunakan sebenarnya direka untuk mencari bahan perang nuklear, kapal selam...pasukan kami di Ukraine mencadangkan kami patut cuba membantu," kata jurucakap GeoResonance David Pope.

Syarikat itu sudah menganalisa 2,000,000 kilometer persegi kawasan yang dipercayai kawasan pesawat terhempas menggunakan imej yang diperoleh dari satelit dan pesawat.

Saintis pula memfokuskan pencarian di utara lokasi terakhir pesawat dikesan menggunakan lebih 20 peralatan berteknologi tinggi untuk menganalisis data.

"Kami bagai tidak percaya apa yang kami temui di Teluk Benggala.

"Pasukan kami teruja selepas menemui sesuatu yang dipercayai bangkai pesawat komersial," kata Pope.

Sementara itu, Pavel Kursa dari syarikat yang sama memberitahu stesen televisyen itu yang mereka mengesan elemen kimia dan bahan membuat Boeing 777 seperti aluminium, titanium, gangsa, besi aloi dan bahan lain.

Laporan juga sudah dihantar kepada pihak berkuasa ketika kotak hitam masih mempunyai jangka hayat selama dua minggu lagi.

Pasukan itu turut mengesahkan penemuan dengan membuat analisa perbezaan imej di kawasan berkenaan pada 5 Mac iaitu tiga hari sebelum pesawat itu hilang.

Laporan lengkap diserahkan pada 15 April lalu.

"Kami tidak mengatakan ianya sah adalah MH370 tetapi kami berpendapat ia adalah petunjuk yang patut diberi perhatian," kata Pope.

7News cuba menghubungi Angus Houston dari JACC namun gagal.

Monday 28 April 2014

Perbezaan Layanan PERKASA Kepada Anwar Ibrahim Dan Obama


ONLY IN MALAYSIA... Anwar yang sedang beri tazkirah dalam masjid Al Husain DISERANG BIADAP dengan balingn kasut & dimaki hamun di dalam Rumah Allah oleh PERKASA.

TETAPI pemimpin negara KUASA DUNIA pendokong penindasan di dunia Islam telah disambut mesra oleh KERAjaan UMNO/BN... DI MANA PERKASA KETIKA INI?? BERCUTI KA!!!

Artikel Menghasut Rakyat TURUN 1 MEI Bantah Perlaksanaan GST


GST bercanggah Dengan Prinsip Percukaian Dalam Islam

Konsep Negara Hidayah
Bukan Jibayah

1. Negara Islam tidak ditegakkan atas dasar negara percukaian (darul jibayah) tetapi berasakan lri sip negara hidayah dan berkebajikan.

2. Negara percukaian meletakkan cukai sebagai dasar hasilan utama negara yang perlu dioptimumkan sedangkan negara hidayah meletakkan cukai sebagai hanya tindakan sementara di kala terdesak dan perlu diminimakan dan bukan dimaksimakan.

3. Negara Islam meletakkan bebanan kewangan negara ditanggung oleh golongan berada yang mempunyai lebihan kewangan dan berkemampuan sebagai satu tanggungjawab harta bagi menampung keperluan rakyat yg miskin dan kewangan negara apabila bermasalah.

4. Golongan berada dalam Islam diberi pelbagai insentif galakkan bagi mengoptimumkan semangat menyumbang secara sukarela kepada negara di kala kewangan bermasalah dan kepada rakyat yang tidak berkemampuan seara berterusan menerusi tajaan kewangan, sedekah, hibah, hadiah dan wakaf negara.

Kehormatan Harta Rakyat

1. Islam menghormati hak pemilikan harta manusia. Harta rakyat tidak boleh diambil oleh kerajaan atas nama cukai dan sebagainya tanpa sebab.

2. Kerajaan mesti mengoptimumkan hasil negara menerusi pelbagai sumber bukan cukai.

3. Sekiranya berlaku kekurangan dana negara maka barulah cukai dibolehkan untuk dikenakan kpd rakyat atas nama dharurat dn keperluan dan ia mesti berlaku dengan pelbagai syarat yg ketat dan hanya dengan sekadarnya demi memenuhi keperluan tersebut.

4. Disyaratkan juga untuk dikenakan cukai bahawa tidak berlaku sebarang ketirisan dan pembaziran perbelanjaan. Sekiranya masalah kewangan negara berlaku kerana kegagalan kerajaan menguruskan harta secara berhemah maka cukai haram dan tidak boleh dikenakn kepda rakyat.

5. Apabila cukai rakyat diperlukan kerajaan hanya boleh mengambil cukai daripada golongan berada yang berkemampuan dan tidak boleh dikenakan kepada golongan miskin yang hanya cukup makan atau faqir yang tidak cukup makan.

GST cukai yg zalim yg bercanggah dgn Islam kerana beberapa sebab
1. Ia cukai atas perbelanjaan sedangkan cukai sepatutnya atas pendapatan.

2. Cukai atas perbelanjaan akan kena pd semua golongan kaya atau miskin sedsngkn cukai sepatutnya hanya pd golongan berada yg berkelapangan kewangan dan ada lebihan harta

3. Cukai GST bersifat sumber tetap bg kerajaan sedangkan cukai dlm islam sepatutnya bersifat sementara untuk menangani permasalahan kewangan negara yg terdesak. Apabila kewangan sudah stabil cukai mesti dihapuskan

4. GST berlaku dalam suasana kewangan negara bermasalah dgn kadar hutang melebihi 500 bilion kerana berlaku ketirisan dan pembaziran perbelanjaan negara. Ia bercanggah dgn prinsip cukai dlm Islam yg menegaskan tidak boleh dikenakan cukai kpd rakyat di saat berlaku pembaziran kewangan negara.

5. Kadar cukai Gst sebanyak 6% atas perbelanjaan bercanggah dgn prinsip cukai Islam yg sepatutnya tidak melebihi 2.5 %. Kadar zakat yg wajib pun maksimanya 2.5% atas pendapatan orang yg berkemampuan atau perniagaan atau simpanan. Inikan pula cukai yg sepatutnya bersifat sementara tidak boleh melebihi 2.5%.

Kesan GST
1. Kajian yg banyak terhadap negara2 yg telah melaksanakan gst menunjukkan peningkatan harga barang yg tidak terkawal kerana gst. Yg jadi mangsa akhirnya rakyat yg tidak berkemampuan.

2. GST akan menyebabkan berlaku inflasi yg tinggi. Kesannya bersifat jangka pendek dan jangka panjang terhadap kemampuan rakyat berbelanja di saat pendapatan rakyat pula berada pd tahap sederhana.

3. Kesan GST pd kewangan peribadi rakyat bawahan dn berpendapatan rendah disebabkan kenaikan harga barang dan susut nilai pendapatan akan membawa negara pd suasana jenayah melibatkan kewangan seperti curi, rompak dan penipuan.

4. Gst akan meletakkan rakyat bawahan berada pada situasi berhutang berpanjangan hanya untuk melunaskan keperluan harian. Si kaya yang berkemampuan tidak akan terasa dgn gst. Ia akan mewujudkan jurang yg makin lebar antara si kaya dan si miskin yg akhirnya menggugat kestabilan kehidupan bermasyarakat

Nota ringkas disediakan oleh Dr Khairuddin Takiri

Sunday 27 April 2014

6 Ancaman TPPA Yang Perlu Rakyat Malaysia Tahu


HIDUP UMNO HIDUP AMERIKA..!!!

Kedatangan Barrack Obama adalah untuk memastikan Malaysia tandatangani TPPA ini. Jika perjanjian TPPA dipersetujui bermakna selepas ini warganegara asing bebas memiliki hartanah termasuk hartanah kediaman di negara ini.. mereka juga akan menikmati segal keistimewaan yang sama dinikmati warga tempatan.

Mungkinkan ada kebarangkaliannya begini...? Percaturan semakin mudah.. kemenangan bakal menjadi milik Amerika tanpa perlu bersusah payah.. telur najib dalam genggaman Obama.. "Lu x setuju gua kasi pecah lobang yang lu sudah tipu sama lu punya rakyat dan seluruh dunia pasal isu MH370.. Gua goyang sampai lu tambang..!!! amacam!!? so lu pilih satu diantara dua.. lu nak tumbang ke lu nak gadaikan negara dan rakyat lu? "

Rasa2nya jika kebarangkalian ini berlaku najib akan pilih yang mana?

Jadi rakyat Malaysia sekelian terimalah padahnya bila si kurang cerdik yang anda pilih untuk jadi pemimpin anda..!!! BN Menang Rakyat Senang..!!! Hidup UMNO Hidup Amerika..!!!

Astaghfirullah: Demi Obama Azan Asar Tidak Berkumandang Di Kaca TV


Astaghfirullah...... Nampaknya KETUANAN yahudi dah menular..

Inilah yg sedang berlaku di negara kita, bagaimana sebuah negara 'Islam' pimpinan BANI meLAYU UMNO keadaan ini boleh berlaku.. MANA LEBIH PENTING dengar Obama membebel ke dengar azan asar dilaungkan seketika?

Pendokong2 umno... SILA JAWAB !!!

AKHIRNYA DRAMA MH370 DISUDAHI DENGAN TANDATANGANI TPPA


Kalau saya katakan begini bagaimana pendapat anda :

Malaysia pada mulanya agak liat untuk menandatangani perjanjian TPPA. Bukan sahaja ia mendapat tentangan daripada rakyat Malaysia, malah kerajaan yang ada pun tahu akan akibat buruk dengan menandatangani perjanjian ini. Ia disedari sebagai penjajahan cara baru Amerika.

Lalu Amerika mencipta drama MH370. Mereka seolah olah datang membantu lantas mahukan balasannya melalui TPPA. Selain TPPA, Malaysia dilihat tempat yang paling strategik untuk menyekat China menjadi kuasa besar baharu.

Selepas kem tentera di Filippina tiada, Amerika memerlukan base camp baru di laut China Selatan. Semua ini diselesaikan dengan satu drama MH370. Ada yang beranggapan, bila China marah kepada Malaysia kerana rakyatnya yang ramai terkorban, Malaysia akan memerlukan bantuan Amerika untuk menyeimbangkan keadaan negaranya yang ditekan oleh China.

Selain semua perkara di atas, Amerika juga sedar tentang lemahnya Najib dengan pelbagai isu yang melibatkan dirinya sendiri seperti kes Altantuya. Najib juga dilihat tidak mendapat sokongan politik oleh rakyat negaranya sendiri tidak sepertimana zaman Mahathir dahulu.

Maka, tanpa rela Malaysia menandatangani TPPA...

Dan ada yang kata MH370 akan ditemui selepas pulangnya Barrack Obama, ini kerana drama penemuan MH370 akan menghilangnya curiga tentang TPPA.

Ahhh sungguh licik mereka dan sungguh mudah kita ditipu!!

Hj Osama
Penyelaras SAMM Kelantan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.