VOTE ONLINE PASCA PRU15:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Follow" di bawah.

Blogger Kool

Saturday 19 May 2018

PELUANG KERJAYA BERSAMA KEADILAN BUKIT MERTAJAM


Salam Reformasi!

PELUANG KERJAYA BERSAMA KEADILAN BUKIT MERTAJAM

Merujuk perkara diatas, sukacita saya ingin memaklumkan bahawa Keadilan Bukit Mertajam telah mengambil satu inisiatif untuk anak muda di Bukit Mertajam dengan membantu mereka yang belum mempunyai pekerjaan untuk mendapatkan pekerjaan yang sesuai. Usaha ini adalah di bawah program One Stop Centre yang dikendalikan oleh Pejabat Pusat Khidmat ADUN Machang Bubuk, YB Lee Khai Loon dimana anak muda yang mempunyai minat dan komitmen yang tinggi untuk berkhidmat kepada masyarakat akan dipertimbangkan permohonan melalui satu jawatankuasa yang telah diwujudkan.

Mohon anak - anak muda di sekitar Bukit Mertajam yang sedang mencari pekerjaan untuk hantarkan CV / Resume kepada ikhwannasser@yahoo.com .

Pihak Keadilan Bukit Mertajam akan meneliti semua permohonan dan akan memanggil semua yang memohon untuk mengisi jawatan sekiranya bersesuaian dan memenuhi syarat serta kriteria yang diperlukan. Inisiatif awal ini adalah satu langkah untuk memastikan anak muda berpeluang untuk bekerja di bidang yang bersesuaian dan mempunyai pekerjaan untuk membina masa depan.

Sila hantarkan resume / CV anda kepada ikhwannasser@yahoo.com

Sekian.

Mohd Ikhwan Nasser Mohamad Isa
Ketua AMK Bukit Mertajam
Setiausaha Keadilan Bukit Mertajam

posted from Bloggeroid

Friday 18 May 2018

Adakah PAS Lupa Kata-Kata Sebelum PRU14? Nak Rampas Permatang Pauh


Sebelum PRU14, PAS cakap nak rampas Permatang Pauh, Rampas Selangor, Rampas Penang, Nak takluk Putrajaya, Tanding lebih 160 kerusi Parlimen. Bila dengar Pemimpin PAS cakap macam tu orang Keadilan ni tenang-tenang saja.

Tapi bila DSAI ceramah di Padang Amcorp Mall lepas dibebaskan cakap Pakatan Harapan nak rampas Perlis, Pahang, Kelantan, Terenganu, Sabah dan Serawak masa PRU15. Marah pulak penyokong, ulamak-ulamak PAS ni. Adakah mereka sudah lupa?
posted from Bloggeroid

Berbeza di Pulau Pinang, Gara-gara Perbezaan Politik Nik Omar Dihalang Untuk Menyampaikan Kuliah


RAMADAN YANG SEDIH BAGI NIK OMAR?

Ramadhan tahun ini, Ramadhan ketiga setelah pemergaian Tok guru Nik Aziz memberi kedukaan besar kepada putera sulungnya, Nik Omar apabila mulai Subuh tadi beliau dihalang untuk meneruskan khidmat menyampaikan kuliyyah dan menjadi imam di masjid keluarganya di Pulau Melaka seperti biasa.

Tentu sekali larangan itu bermotifkan politik apabila Nik Omar mengambil keputusan bertanding dalam pilihan raya atas tikit PH baru-baru ini. Tidak sangka keluarga Allahyarham Tokguru Nik Aziz gagal untuk mengambil falsafah dan memahami politik yang diamalkan Tok Guru, yang terbuka dan bersifat tasamuh.

Kepada Nik Omar jangan bersedih (la tahzan) dan berdukacita serta hendaklah bersabar. Sesungguhnya halangan dan pemualauan itu hanya sebahagian daripada ujian dalam perjuangan.

Yakin dan percayalah kebatilan itu tetap akan muncul apabila terserlah kebenaran. Kebenaran itu pula seperti kereta api malam yang lewat tiba di setesen. Percayalah rakyat bersama anda, dan rakyatlah penawar bagi kedukaan dan keseksaan yang dialami pemimpin. Trims.

Kredit Mohd Sayuti Omar II

posted from Bloggeroid

Thursday 17 May 2018

Pemimpin UMNO Baru Tahu Perasaan Bila Menjadi Pembangkang


Ahli Majlis Tertinggi Umno, Ab Aziz Kaprawi yang tewas dlm PRU14 di Parlimen Sri Gading tiba2 nak perjuangkan keadilan pada media ??!

Sejarah Tak Pernah Menipu, satu2nya negara dalam dunia di bawah pemerintahan Umno/BN mengongkong media massa dlm negara supaya tidak berlaku adil kpd pembangkang selama LEBIH 60 TAHUN !!

Cermin2lah diri dahulu jika nak perjuangkan keadilan media..

posted from Bloggeroid

Sambungan Air Haram, SPAN Potong Bekalan Air Ke MCKIP


SPAN potong bekalan air ke MCKIP (Malaysia China Kuantan Industrial Park) kerana sambungan air secara haram...

Gini je cara ngajarnya. Imigresen dan polis kalo syarikat tu tak bagi masuk cek pekerja dalam tu, tahan semua lori yang masuk nak hantar supply barang makan kat dorang.

posted from Bloggeroid

Tuesday 15 May 2018

Ini Jawapannya. Kenapa Pekerja Kontrak Diberhentikan Serta Merta?


Isu Tun berhentikan perkerja kontrak yg berspesifikasi , secara serta merta,
Memang patutpun mereka diberhentikan kerja ,kerana mereka dilantik menerusi tiket kuasa politik secara kontrak dan berselindung di bawah unit unit di Jabatan Perdana Menteri , EPU(Economy Planning Unit) serta unit unit lain umpamanya ICU JPM , TEAM PMO,MYKMU di bawah JASA dan lain lain lagi. Setiap unit dan team ada tugas nya tersendiri yang menjuruskan kepentingan politik shj, mereka ini tiada memberi manfaat kepada rakyat dan negara pun, tapi gunakan duit rakyat untuk membayar gaji mereka.

(Salah satunya cth. adalah Team RD EPU JPM ) =TEAM RAHMAN DAHLAN serta byk lagi team dibawah nama pemimpin Umno BN yang buat kerja politik cybertroopers untuk menyebar fitnah propaganda terancang demi kepentingan politik,ada banyak team sebegini di seluruh Malaysia yang bertugas untuk memberi sokongan propaganda kepada pemimpin di sesuatu kawasan , team ini tiada kena mengena untuk meningkatkan keuntungan ekonomi negara pun , malah ianya mengguna dana serta membazirkan wang rakyat demi kepentingan politik tertentu sahaja.

Sekali Tun bertindak ,habis berkecai semua cybertroopers di seluruh Malaysia serta sekaligus mengurangkan kos perbelanjaan lebihan negara yang banyak serta membazir itu,,,
Tun sgt bijaksana👍👍

posted from Bloggeroid

Cybertrooper BN Akan Bangkit Semula Selepas 100 Hari Janji Pakatan HarapanMulai dari 10 Mei 2018, kerajaan PAKATAN HARAPAN harus mula bertindak untuk melunaskan janji-janji pra-PRU.

Jangan lupa cybertrooper BN tidak pernah tidur untuk mengkritik Pakatan Harapan dengan janji-janji yang diberi kepada pengundi.

Bersiap sedia! Masa untuk tunaikan janji anda.

posted from Bloggeroid

Pakatan Harapan "Tong Sampah" Terima Kembali PENGKIANAT Pakatan RakyatJatuhnya kerajaan perak pimpinan YB Nizar Jamaluddin , berpunca dari jamaluddin mohd radzi , dan 1 nama yg tak akan dilupakan oleh semua penyokong PAKATAN RAKYAT . beliau salah seorang yg bertindak mengisytiharkan diri sebagai ADUN BEBAS dan menyokong barisan nasional untuk menubuhkan kerajaan baru di perak pada tahun 2009.

kenapa PH perak masih nak terima orang macam ni ..beliau bukan perjuang rakyat sejati tapi perjuang utk poket sendiri . penat lelah kami berjuang utk jatuhkan kerajaan UMNO/BN , tapi kepimpinan PH semudah ABC terima orang yang tak ada perdirian dlm parti . jangan nanti PH pun jadi macam BN .

posted from Bloggeroid

Monday 14 May 2018

NANTIKAN KEHANCURAN PAKATAN HARAPAN PADA PRU15Kerana kebodohan Pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan menerima semula pemimpin-pemimpin UMNO haramjadah yang penuh dengan penyakit..

Tunggulah kehancuran Pakatan Harapan untuk PRU15.

UMNO kalah bukan sebab kebodohan..tapi rakyat memberi peluang & pengharapan kepada Pakatan Harapan.

posted from Bloggeroid

Sunday 13 May 2018

Tun M Jangan Terburu-buru menerima "Katak-Katak" Umno


DR M JANGAN TERBURU-BURU

Oleh Mohd Sayuti Omar II ( MSO)

Ada ura-ura kerajaan negeri dikuasai BN ingin bersama kerajaan PH.

Dr Mahathir hendaklah tidak terburu-buru menerima penyertaan mereka sebelum segala urusan dalam PH termasuk penyusunan kerajaan negeri milik PH selesai dibuat.

Walaupun ada individu dalam BN ingin menemui Dr Mahathir bagi membincang penyertaan itu ia harus dikemudiankan.

Begitu juga dengan hasrat beberapa buah parti yang bertindak keluar dari BN untuk bersama PH, juga harus tidak disambut dengan mudah. Urusan pari-parti dalam PH mengenai pembahagian jawatan, pelantikan politik dan sebagainya hendak diselesaikan dahulu.

Masalah dalam PH hendaklah diberikan periority. Kita tidak mahu dengan peyertaan mereka ia membawa masalah kepada PH, takut berlaku pergaduhan dan rasa kecil hati sesama sendiri kerana itu tidak baik.

Soal orang luar boleh difikirkan setelah segala urusan rumah sendiri yang sedang dalam penyusunan itu diselesaikan sepenuhnya. Trims.

posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.