VOTE ONLINE PASCA PRU15:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Follow" di bawah.

Blogger Kool

Sunday 7 August 2016

LEMAN RAJA LAWAN MEMIMPIN AMANAH SIK DENGAN PENUH UJIAN


LEMAN RAJA LAWAN MEMIMPIN AMANAH SIK DENGAN PENUH UJIAN

Nama Leman Raja Lawan atau lebih dikenali Leman Raja Lawak sudah tidak asing dibibir pejuang rakyat tanah air.Bakat kepimpinan mula teserlah selepas beliau berada dalam politik PAS dan seterusnya memasuki Parti Amanah Negara setelah perpecahan besar didalam PAS.

Seorang yg sentiasa senyum dan ketawa dalam apa jua keadaan seperti tiada masalah disekelilingnya.Tetapi tahukah anda bahawa beliau memimpin Amanah Sik dengan penuh cabaran dan ujian.

Daerah Sik merupakan kawasan pedalaman yg merupakan kekuatan melayu UMNO dan PAS yg sememangnya sukar untuk ditembusi apa jua program Parti baru ( AMANAH ) yg ditubuhkan.Kawasan Sik ini juga merupakan kekuatan PAS dengan adanya Pondok Tuan Guru Haji Salleh yg begitu berpengaruh sokongan kpd Parti Pas.Tetapi Leman Raja Lawan ini telah menunjukkan sesuatu perkara yg diluar jangkaan kerana ramai merasai kawasan Sik amat sukar untuk Amanah membuat program dan publisiti Parti .

Amanah Sik yg dipimpin oleh Leman berjaya menunjukkan kekuatan dikawasan pedalaman Sik secara berperingkat walaupon semasa itu Arwah Tuan Guru Haji Salleh masih hidup.Beliau berjaya membawa Parti itu dengan menubuhkan sehingga 20 cawangan dalam masa 10 bulan selepas lahirnya parti Amanah Negara.

Tahukah anda , Leman Raja Lawan berada dalam zon pedalaman yg paling berisiko tinggi untuk mewujudkan parti Amanah disana memandangkan ramai lagi golongan extrim parti yg terdiri dari PAS dan UMNO .Leman berdepan dengan pelbagai karenah manusia terutama penyokong penyokong dari PAS dan UMNO yg tegar.

Hampir setiap hari beliau memasuki kampung memberikan bantuan , mengambil peduli rakyat miskin ,meneliti isu isu setempat ,bergaul dengan masyarakat seperti tiada apa yg berlaku .

Melihat dari pergerakan Amanah Sik seperti Gerila dalam hutan , Penulis mengangkat tangan 'Surender' seandainya diberi memimpin kawasan Sik.
A
All the best kpd Team Amanah Sik yg dipimpin oleh Leman Raja Lawan ( Raja Gerila )

Sumber FB Leman Raja Lawan

posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.