VOTE ONLINE PASCA PRU15:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Follow" di bawah.

Blogger Kool

Sunday 10 April 2016

RAKYAT MISKIN MENGUCAPKAN TAHNIAH DAN TERIMA KASIH KEPADA AMANAH SIK


RAKYAT MISKIN MENGUCAPKAN TAHNIAH DAN TERIMA KASIH KEPADA AMANAH SIK

Sik - Penduduk disini mengucapkan tahniah kepada Amanah Sik kerana menjadi parti yg pertama memberikan bantuan beras dan barangan dapur kpd penoreh getah semenjak bermulanya parti itu ditubuhkan dikawasan ini.
Semenjak kejatuhan harga getah ,Parti Amanah Sik yg diketuai oleh sdr leman raja lawan telah menurunkan bantuan berpuluh puluh tan hasil dari sumbangan dari rakan2 parti ,rakan fb , rakan2 Ngo ,rakan2 artis dan individu2 dari pelbagai pelusuk negeri.

Seorang penduduk sdr Amin dari Kg Kura Jeneri berterima kasih kepada amanah sik kerana menjadi parti pertama yg membuat bentuk bantuan tersebut . Katanya , 'Tanpa parti amanah sik yg kerap turun padang dari awal tahun lepas selepas bermulanya penubuhan di Sik mungkin kita tidak akan lihat parti lain seperti Pas dan Umno turut bersama turun padang membantu '.

Katanya lagi ' Sebelum ini tiada lagi dalam sejarah ada parti yg memberi bantuan kpd penoreh getah dan turun padang sebelum pilihanraya , bagi kami inilah parti yg pertama membawa corak pendekatan tersebut. Insyaallah undian kami kpd Amanah, Katanya semalam selepas program bantuan rakyat dari amanah batu ke kawasan Sik.

Baru2 ini juga ,Amanah Sik juga telah membuat perhimpunan menuntut harga lantai getah dipekan Sik RM3.50 mengikut perkiraan ekonomi negara yg lengkap tanpa memberikan kerugian kpd peraih pertama ,kedua dan pihak kerajaan .

Diikuti juga Pas turut membuat perhimpunan tersebut selepas beberapa minggu setelah melihat amanah begitu aktif menyuarakan rintihan penoreh getah.

posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.