VOTE ONLINE PASCA PRU15:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Follow" di bawah.

Blogger Kool

Wednesday 11 November 2015

LEMAN RAJA LAWAK PEMIMPIN KAWASAN PALING MUDA DALAM PARTI AMANAH NEGARALEMAN RAJA LAWAK PEMIMPIN KAWASAN PALING MUDA DALAM PARTI AMANAH NEGARA.

Sik - kawasan Sik merupakan satu daerah pedalaman dinegeri Kedah.kawasan ini majoritinya 97% adalah pengundi melayu.

Parti Amanah Negara telah meletakkan seorang pemimpin anak muda iaitu sdr Sulaiman Ibrahim @ lebih popular dengan nama panggilan Leman Raja Lawak.Beliau merupakan ketua pemimpin Parti Amanah Negara kawasan paling muda dalam ranking seluruh malaysia.

Umur beliau baru mencecah 34 tahun,tetapi telah membuktikan kebolehannya dalam arena politik tanah air.
Bekas peserta raja lawak 5 ini telah dilihat bakatnya dalam politik selepas menyertai PAS. Semasa beliau dalam parti PAS, telah diangkat menjadi IKON Parti dan merupakan aktivis PAS yg lantang menentang ketidakadilan dan sistem kerajaan BN.

Dahulunya berada dalam Lajnah Politik Dewan Pemuda Pas Malaysia.Kesungguhan beliau dalam menaikan isu2 setempat dan rakyat miskin membuatkan beliau disegani lawan kawan.Hebatnya beliau ialah mengolahkan bakatnya selari dengan kekuatan Parti.

Selepas pergolakan dalam PAS, beliau menyertai Parti AMANAH Negara dan diberi kepercayaan dan tanggungjawab penuh mengemudi kawasan Sik.

Walaupon beliau bukanlah seorang agamawan atau mempunyai kelulusan tinggi dari luar negara tetapi komitmennya terhadap rakyat begitu menyerlah dimata rakyat dan sahabat terdekat.Beliau dilihat berpotensi dalam gerak kerja mobilasi rakyat, ceramah politik dan susunan strategi idea2 baru.

Mereka yg rapat dengannya pasti tidak kering gusi kadang2 dengan seloroh gelak tawa tetapi dalam lawak itu mempunyai sifat ketegasan dan serius dalam permasalahan rakyat.

Penulis sempat menyelidiki perihal peribadi pemimpin muda ini.Beliau merupakan anak kelahiran Sik, Beliau dilahirkan di kampung Seri Bulan, Sik Kedah atau dikenali sebagai kg Baru sekarang ini. Lahir dari keluarga yg miskin. Anak ke5 dari dari 5 beradik. Dibesarkan dikawasan Padang Terap kedah. Mempunyai Sijil Seni Antarabangsa dalam seni lukis. Pernah belajar di kolej Islam Antarabangsa (IIC) jurusan perniagaan. Melanjutkan pelajaran di Universiti Malaya (Tidak menamatkan pelajaran). Pernah bekerja sebagai pembantu Guaman di Pulau Pinang. Beliau juga pernah bekerja di Mydin Selayang sebagai Display Artist suatu masa dulu.seorang peniaga warisan keluarga dan bijak berniaga baju diperda.Mempunyai dua org anak dan penulis tidak pasti beliau ada berapa org isteri.

Sahabat sahabat disini amat berbangga dengan kegigihan beliau dalam melaksanakan kebajikan rakyat, isu setempat. Sentiasa peka dengan permasalahan rakyat sekeliling.

Tahniah diucapkan dari kami kepada pemimpin muda ini yg berani memikul AMANAH yang besar.

posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. Syabas leman.. semoga berjaya menjauhkan PAN dari imej barua DAP..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.