VOTE ONLINE PASCA PRU15:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Follow" di bawah.

Blogger Kool

Sunday 26 June 2016

Lapor Polis Pemalsuan Sokongan Deklarasi Mahathir


Kenyataan Media 25/6/2016

Hari ini kami Anggota akar umbi PKR Sg.Besar membuat laporan polis ekoran pendedahan baru – baru ini berkenaan pemalsuan tandatangan / akuan sokongan Deklarasi Mahathir. Perkara ini menjadi lebih serius apabila tertekan dengan pendedahan tersebut , Mahathir dan pihak seketeriat deklarasi Mahathir sndiri akhirnya mengakui memang wujud tandatangan / akuan sokongan palsu sehingga 300,000.

Ini amat memalukan, bagaimana mereka hendak menyelamatkan negara sedangkan baru nak kumpul tandatangan sokongan sudah menipu. Sebenarnya ini tidak pelik kerana Mahathir yang sememangnya terkenal sebagai pengikut machavelli dimana demi matlamat peribadinya dia sanggup menghalalkan apa jua cara. Ini yang kita semua kena perlu sedar dan jangan tertipu. Kita kena sedar kehadiran Mahathir dlm prk yg lepas juga antara punca beberapa kelompok pengundi menjauhkan diri dari pakatan harapan.

23 Jun lepas genap 500 hari Anwar dipenjara dalam Malaysia sedang berdepan dengan perbagai masalah. Semalam baru didedahkan melalui surat terbarunya kepada Najib menjelaskan tahap kesihatan Anwar begituteruk. Ya Anwar dibawa kehospital tetapi hanya untuk memenuhi syarat dan menunjukkan seolah dia diberi hak rawatan. Contohnya Isnin lepas Anwar dihantar ke penjara dari HKL dalam keadaan tekanan darah tidak stabil dan bacaan amat tinggi. Penghantaran tergesa gesa Anwar ke penjara selepas hanya 3 – 4 hari di hospital walaupun keadaan anwar masih sakit ialah menifestasi ketakutan berterusan dan kezaliman tanpa henti pada sosok anwar.
Bagi kami, kami tidak pernah berganjak Anwar terpenjara kerana melawan, sejak 1998 lagi pemecatan Anwar kerana menghalang rompakan oleh Mahathir dan kroninya. Begitu juga kini, pembebasan Anwar tanggungjawab kita semua. Semangat juang Anwar yang konsisten tetap kuat dijiwa kami semua. Kita sudah ada deklaras permatang pauh sejak 1998 kita tidak perlu deklarasi baru oleh mereka yang penuh dengan kepuraan.

Sekian. Azhar bin Achil Mantan Ketua AMK Cabang Sungai Besar

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.