VOTE ONLINE PASCA PRU15:
"Setujukah anda Harga Barangan dan Perkhidmatan di Turunkan?" Jika setuju sila klik vote "Follow" di bawah.

Blogger Kool

Wednesday 23 October 2013

Rakyat Kelantan Tidak Perlukan UMNO Lagi..Berbeza pandangan mengenai isu Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa yang mengkritik Kerajaan Negeri Kelantan, Bekas Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, Tan Sri Annuar Musa menyatakan Umno di negeri itu perlu malu dengan tindakan berani pemimpin itu.

Menurutnya, isu pentadbiran negeri tersebut seharusnya Umno yang perlu memainkan peranan sebagai pembangkang.

"Umno patut malulah sebab sepatutnhya Umno yang bangkang.

"Ini Husam pula yang tolong bangkang. Patut orang Umno kena malulah," katanya kepada Sinar Harian Online, dalam satu wawancara khas baru-baru ini.

Tambahnya, Umno tidak boleh menganggap tindakan Husam tersebut membantu parti untuk menang dengan mudah.

"Sebab orang tengok, Pas dia sendiri tolong betulkan diri dia sendiri.

"Kita pula tengok, oh sebab Husam tolong bangkang, maka kita akan menang dengan mudah. Tidak macam itu politik ini," ujarnya.

Dalam sidang Dun Kelantan 8 Oktober lalu, Husam yang juga Adun Salor kerajaan negeri menarik perhatian ramai apabila mendedahkan beberapa tindakan kerajaan negeri yang disifatkannya tidak wajar dan menyimpang daripada konsep ketelusan.

Antara yang disentuh adalah permohonan aktiviti pembalakan Hutan Simpan Kekal Ulu Sat di Machang oleh sebuah syarikat melalui proses runding terus dan kenaikan tarif air yang berkuat kuasa Ogos lalu.

Bagaimanapun, Annuar yang juga Ahli Parlimen Ketereh itu turut memuji tindakan Husam yang dikatakan mencuba untuk menyedarkan kerajaan negeri itu dari terus melakukan kesalahan.

"Tapi baguslah Husam sudah tunjuk contoh. Kalau Husam tolong membangkang Pas, maka Pas akan terselamat kerana Husam.

"Jadi, apa yang Husam buat membantu kerajaan Pas, menyedarkan kerajaan Pas.

"Tapi kalau Umno terus lena...oh tak mengapalah Husam tolong buat kerja, Husam buat kerja bukan nak tolong matikan Pas tetapi dia buat nak selamatkan parti dia.

Jadi kena sedarlah, wakil-wakil rakyat yang berjuang dalam Dun dan pemimpin-pemimpin tempatan," katanya.

***
Sebab tu aku kata kalau PAS dah ada pembangkang untuk betulkan kelemahan mereka sendiri maka rakyat Kelantan tak perlu lagi pilih UMNO kerana peranan UMNO boleh diambil alih oleh PAS. Mengabiskan beras saja undi UMNO ni kalau nak jadi pembangkang pun mereka tak reti.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PERINGATAN

Tulislah apa2 yang Hangpa nak tulis. Tapi jangan tulis sesuatu yang boleh menyebabkan aku dikenakan tindakan undang-undang. Aku tidak mahu bertanggungjawab terhadap apa yang Hangpa tulis dan penulisan Hangpa tidak mewakili pandangan aku.